Strona Główna » Przepisy » Dżem rabarbarowo – imbirowy

Dżem rabarbarowo – imbirowy

Dżem rabarbarowo – imbirowy
Oceń mój artykuł.

Dżem rabarbarowo – imbirowy

 Pyszny dżemik z rabarbaru i imbiru. Doskonały do ciast , rogalików i naleśników.
dżem rabarbarowo imbirowy

Dżem rabarbarowo- imbirowy ( proporcja na jeden mały słoiczek)

– 3 łodygi duże rabarbaru
– 6 łyżek cukru
– 1 łyżeczka suszonego imbiru lub kawałeczek startego świeżego- do smaku

Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w mniej więcej dwu centymetrowe kawałeczki. Wrzucamy na patelnię lub do rondla, zasypujemy cukrem i gotujemy . Jak rabarbar puści już sok i stanie się papkowaty dodajemy imbir i gotujemy do zgęstnienia. Dżem jest dobry jak przykleja się do łyżki. Przekładamy go do wyparzonego słoiczka- jeszcze gorący i zakręcamy. Można jeśli chcecie dodatkowo zapasteryzować ale ja już tego nie robię,

O mnie Agnieszka Kwiatowa

Drogi czytelniku gifyagusi.pl, sprawdź moje pozostałe wpisy i artykuły na tej stronie. Dołącz do czytelników najważniejszych informacji już teraz. Obserwuj moje najnowsze wpisy na stronie poprzez portale społecznościowe. Podziel się interesującym wpisem ze swoimi znajomymi już teraz. Oprócz pięknych animowanych gifów umieszczam tutaj także poradniki i publikacje, które z pewnością Cię zaciekawią.

Zapraszam Cię do przeczytania moich innych artykułów na tej stronie, znajdziesz tutaj recenzje, porady, śmieszne filmiki, gify oraz wiele innych. Sprawdź moje kategorie lub skorzystaj z wyszukiwarki w serwisie.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*