Nowości
Home » Przepisy (page 2)

Przepisy

  • Brak kategorii

Kuracja cytrynowa M. Tombaka

Kuracja cytrynowa M. Tombaka    Na początek kilka słów bezpośrednio z książki M. Tombaka:  „Aby leczyć ciężkie, chroniczne choroby należy w ciągu całej kuracji wypić sok z 200 cytryn. 200 cytryn! Tyle kwasu? – pomyśli Czytelnik, który na samą myśl o cytrynie czuje w ustach kwaśny smak. Nie pomyliłem się. Właśnie 200 i ani jednej mniej (więcej można).       W mojej ...

Przeczytaj więcej »

Ciasto Kruche z Budyniem i Jabłkami

Ciasto Kruche z Budyniem i Śliwkami

  Ciasto Kruche z Budyniem i Jabłkami  lub Ciasto Kruche z Budyniem i Śliwkami Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej 250 g masła/margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną włożyć do lodówki, drugą na 2 godziny do zamrażarki. Tortownicę ...

Przeczytaj więcej »

Bułki z Przedziałkiem

Bułki z Przedziałkiem

Bułki z Przedziałkiem Polecam, w sam raz na pyszne śniadanie z ulubionymi dodatkami, zarówno wytrawnymi jak i na słodko. Składniki: 400 g mąki pszennej -po 200 g pszennej i orkiszowej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 15 g świeżych drożdży 120 ml ciepłego mleka 175 ml ciepłej wody Drożdże razem z cukrem rozpuścić w ciepłym mleku, dodać 2 łyżeczki mąki. ...

Przeczytaj więcej »

Biszkopt z Budyniem i Jabłkiem

Biszkopt z Budyniem i Jabłkami

Biszkopt z Budyniem i Jabłkiem Ciasto jest naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, szybkie w przygotowaniu, z łatwo dostępnych składników no i przede wszystkim bardzo smaczne. Może wyglądem nie zachwyca, ale smakiem z pewnością, naprawdę! Polecam! Składniki na biszkopt: Składniki: 6 jaj ¾ szklanki cukru 1 szklanka przesianej mąki 1 łyżeczka przesianego proszku do pieczenia Dodatkowo: budyń waniliowy lub śmietankowy przygotowany ...

Przeczytaj więcej »

Przepis na Nalewkę z Czereśni

Nalewka z Czereśni Agusi

Przepis na Nalewkę z Czereśni  Nalewka z czereśni – 1 kg czereśni – 8 goździków – 1 l wódki 40 – 45 % – 1/2 kg cukru Czereśnie dokładnie myjemy, następnie osuszamy. Z pestkami wsypujemy do słoja, wrzucamy goździki, wlewamy wódkę. Odstawiamy szczelnie zamknięty słój na dwa miesiące. Następnie zlewamy nalewkę. Na pozostałe w słoju owoce wsypujemy cukier, odstawiamy w ...

Przeczytaj więcej »

Ucierane ciasto z truskawkami

Ucierane Ciasto z Truskawkami

Ucierane ciasto z truskawkami proporcje na blachę ok. 25 x 35 cm Składniki:  5 jajek 200g cukru 150g bardzo miękkiego masła 500g mąki pszennej (zwykłej lub krupczatki) 2/3 szklanki kwaśnej śmietany lub jogurtu 2 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia ok. 500g truskawek   Przygotowanie: Truskawki umyć, usunąć szypułki. Większe owoce przekroić na połówki, mniejsze zostawić w całości. Blachę wyłożyć papierem ...

Przeczytaj więcej »

Przepisy z Czereśni

Otrębowe Ciasto z Czereśniami

Czereśnie to jedne z naszych ulubionych owoców. Zwykle zjadamy je na surowo. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby z powodzeniem przygotować ciasta i desery z czereśniami w roli głównej.  Pyszne ucierane ciasto z czereśniami Czereśniowe przepisy trudność: łatwe czas: powyżej 60 min Pyszne ucierane ciasto z czereśniami – SKŁADNIKI: 200 g margaryny ( Kasia lub inna do pieczenia ) ...

Przeczytaj więcej »